Hoppa till sidans innehåll

Hej Harald Naumann, projektledare för Vallentuna Basket!

10 NOV 2016 20:01
Vallentuna Basket är sjösatt, och verksamheten har kommit igång. Berätta hur de första månaderna har flutit på.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2016 20:21

Startskottet gick på Idrottens dag i Vallentuna i augusti, och där hade vi en enormt positiv respons med många nyfikna barn och ungdomar som provade på och frågade om basket. Sedan dess har det varit full fart; vi har startat två träningsgrupper (PF07-08 och PF09-10) och är totalt nästan 30 medlemmar som tränar varje söndag i Bällstabergsskolan. Dessutom har ett antal spelare från Täby Basket och Norrort samt flera föräldrar från Vallentuna engagerat sig som ledare, vilket gör att träningarna flyter på riktigt bra!

Utöver detta besöker jag många skolor och fritids där eleverna får prova på basket, vilket har varit ett kul sätt att börja sprida basketen i Vallentuna. Kort och gott så har vi haft en kanonstart på verksamheten, och det ser bara ut att bli bättre!

Vilka har reaktionerna varit i Vallentuna?

Alla reaktioner vi har stött på har varit positiva! Intresset från barn och ungdomar har som nämnt varit stort redan från början, men även idrottslärare, fritidspedagoger, föräldrar och till och med tränare från andra idrotter har pratat med oss och nämnt att det är kul att det nu finns en basketklubb i Vallentuna. Som någon uttryckte det; "Det var väl på tiden!"

Vilka är nästa steg i processen att förankra verksamheten i Vallentuna Basket?

Vi vill såklart växa så att ännu fler får möjlighet att upptäcka världens roligaste sport! Målet är att vi ska kunna expandera och starta fler grupper; Vallentuna är ju en till ytan rätt stor kommun och att bara ha träningar på en plats i södra Vallentuna gör det säkert svårt för vissa att delta. Dock kräver ju detta ett större antal medlemmar så att vi inte sprider oss för tunt, så rekrytering är A och O i dagsläget. En stor del av utmaningen har också varit något som är nytt för mig, nämligen hur man startar en förening från grunden. Allt runtom det som sker på basketplanen - logotyper, medlemsregister, administration och mycket annat - måste ju komma på plats. Det är helt annorlunda från att starta ett nytt lag i en redan etablerad förening, men en kul och utmanande process! Som tidigare nämnt börjar ju saker och ting rulla på nu, och det är enormt givande när man kan ta ett steg tillbaka lite och se en baskethall full med engagerade ledare, energifyllda ungdomar, stöttande föräldrar och en massa basketglädje.

Nåt att tillägga?

Att starta en förening är en lång och spännande process, och kanske ännu mer än i det vanliga föreningslivet är det ideella engagemanget jätteviktigt. Om du känner att du har något att bidra med, stort eller litet, så tveka inte att höra av dig! Det kan vara allt från att leda lag till att baka lussebullar för julavslutningen - allt engagemang är varmt välkommet! Dessutom finns ju chansen att vara med och påverka så att vi blir en så bra förening som möjligt, vare sig det handlar om att sitta i styrelsen och hjälpa till att forma föreningens framtid eller att man bara har någon idé på hur verksamheten kan bli ännu bättre. Och såklart; ifall du eller någon du känner skulle vara sugen på att testa basket så tveka inte - kom och pröva på med oss i Vallentuna Basket!

 

Skribent: Angelica Gabrielsson

Följ oss på Facebook.

Postadress:
Vallentuna BBK - Basket
Täby Basket, Box 80
18321 Täby

Kontakt:
Tel: 087588765
E-post: This is a mailto link

Se all info