Hoppa till sidans innehåll

Vallentuna Basket debuterade i Swedbankligan

06 MAR 2017 14:29
Söndagen den 5 mars 2017 gjorde Vallentuna Baskets pojkar och flickor 06-07 premiär i Swedbankligan i Byängshallen.
  • Skapad: 06 MAR 2017 14:29

I söndags fylldes Byängshallen med hejande föräldrar och syskon, pedagogiska domare och framförallt, förväntansfulla spelare i åldersgrupperna 06-07. Några som var lite extra nervösa var laget från den nystartade föreningen Vallentuna Basket, som spelade sina allra första matcher.  - Det känns spännande, läskigt och pirrigt, tyckte Linnéa, en av spelarna i laget.

Hon och hennes kompisar från Vallentuna fick spela tre roliga och lärorika matcher mot Djursholm, Bollstanäs och Hammarby. Linnéa berättar efteråt lite om hur det kändes att spela sin första match. 

Innan kändes det nervöst, men spännande att spela mot andra lag eftersom vi bara har spelat mot varandra på träningarna. Men matcherna var roliga, man kan lära sig nyasaker av att möta andra spelare. 

På frågan om vad Linnéa tycker är roligast med basket är svaret lätt. 

Allt! Dribbla och skjuta är extra kul. Det är bra att sporta, man blir starkare. Och så kan man få nya kompisar så klart.

Efter debutmatcherna fikades det uppe i Café Jump Stop. Både spelare och coacher var nöjda med dagen och tackar Täby Basket för ett bra arrangemang! 

Not: Swedbankligan organiseras av Täby Basket där spelare i Easy Basket-ålder U9-U12 får spela matcher på barns villkor. Läs mer här

Skribent och foto: Tove Naumann

Skribent: Kansliet

Följ oss på Facebook.

Postadress:
Vallentuna BBK - Basket
Täby Basket, Box 80
18321 Täby

Kontakt:
Tel: 087588765
E-post: This is a mailto link

Se all info